Menu BåletKontakt OssCDerBookingReise i DrømmetidaOm Bålfolket Forsiden
Splash

OM BÅLFOLKET

Rundt bålet ble `Bålfolket` til

Musikk og healinggruppa Bålfolket oppstod rundt bålet på Alternativ Midtsommerfestival juni 2002 i Harstad.
Felles for gruppens medlemmer var bakgrunnen innenfor sjamanisme/naturforståelse og ønsket om å formidle energi gjennom Didjeridoo, Tromme og Vokal.
Sin første opptreden, ble de "kastet" inn i under FestSpillene i Nordnorge samme uke, noe som fungerte så bra at `FINN` ba Bålfolket gjøre 'da capo' dagen etter!

Siden har Bålfolket blitt kjent rundt omkring i landet gjennom sin unike sound og med opptreden på Alternativmesser og kulturinnslag i forskjellige sammenhenger. De har gjentatte ganger vært profilert i aviser og media.

Line

Ur-lyd

Bålfolket kanalisere lyd og musikk som kan være ei utfordring å kategorisere og bør kanskje oppleves før den kan forklares, og selv da kan det være en utfordring. Hvordan forklare med hjernen det hjertet ser og opplever? Felles er opplevelsen av å høre indiansk, samisk og annen etnisk musikk. Det kommer an på den som lytter og hvor hjertet befinner seg for øyeblikket.
Sammensetningen av såkalte "urinstrumenter"; Tromme, Didjeridoo og stemmen som eget instrument, lager en unik sound som appellerer til hjertet og det åndelige aspektet hos mennesker.

Fra 2002 bestod Bålfolket av;
*Will Rubach,
*Lena M. Johnsen
*Willy Korvanen Mæland

Fra 2003 kom Michael Antonsen med på Didjeridoo og spilte sammen med Willy K. M. på Didjeridoo på forskjellige opptredener og etter hvert overtok Michael hovedansvaret for denne lyden.

Høsten 2006, kom Anneli Guttorm inn som gjesteartist, med joik og tromme, og hadde sin første offisielle opptreden i hjembyen Tromsø på Alternativmessen oktober 2006. Siden ble hun fast medlem.

Bålfolket bestod fram til 2010 av
*Will Rubach
*Lena M. Paalviig-Johnsen
*Anneli Guttorm
*Michael Anthonsen

Line

Ei Førandring

Etter utgivelsen av 'Førandring/Change' ble det klart at vår felles reise var over for denne gang. Vi er dypt takknemlig for all lærdom og alle fantastiske erfaringer sammen. Vi har skapt noen fantastiske reiser for alle de som har vært berørt av det vi har fasiliteret av sammenkomster, 'Reiser i Drømmetiden' og konserter.
Takk Anneli og Michael!

Bålfolket bestod fram til sommeren 2010 av det som vi kaller grunnstammen i gruppa:
Will Rubach
Le*na M. Paalviig Johnsen

Line

Ei Reise

Fra sommeren 2010 og fram til oktober samme år hadde vi med gjesteartistene:
*Bobby L. Kure på Didjeridoo, Percussion, og Vokal
*Anita Dreyer på Tromme, Percussion og Vokal
Denne dynamikken fungerte så bra at de ble fullverdige medlemmer, og vi bestemte oss for å fullføre en drøm; et prosjekt som vi har hatt lyst til siden 2002; Nemlig å spille inn `Reise i Drømmetida`... noe som endelig ble en realitet vinteren 2010. I februar 2011 var CD`en ferdig.

I Januar 2014 ble det offisiellt at Will Rubach trakk seg ut av Bålfolket. Atter ei forandring. 
Takk Will, for alle reisene, stundene, og delingene!

Line

Reisa Fortsetter

Etter at Will trakk seg, var Kyrre Gram Franck med oss på flere events i 2014. Nå er han en av Bålfolket, og bidrar med stemmen sin, percussion, forskjellige fløyter, sine lyd-tekniske kunnskaper, og sjamanistiske tilnærming til Livet.

I tillegg har to gode damer kommet inn i Bålfolket' sfære.. og ser ut til å trives sammen med oss. Lill og Marthe. Lill holder til på øya Vega, Marthe i Velfjorden, og begge gir oss verdifulle tilbakemeldinger, innblikk i 'det bortenfor', og er til uvurderlig hjelp på alle event de er med oss. I tillegg har de tatt på seg oppgaven som Manager... en oppgave som kan være utfordrende med ei u-typisk gruppe som Bålfolket.

Line

Fornyet Igjen

Igjen er Bålfolket fornyet, akkurat som i Naturen; fornyelse hver syklus. Atter en gang har vi en ny Sound og Kraft,.. og vi deler gjerne med deg.

Bålfolket fortsetter på si `Reise i Drømmetida`... og du er velkommen til å bli med videre.

 

 

Fra venstre: Anita, LeNa, Kyrre og Bobby - Retreat Valdres 2014Oss på retreat

Line

Foran Tipien - Retreat Valdres 2014Oss på retreat

Line

I grana - Retreat Valdres 2014Oss på Retreat

 

bottom